Музеи
YO
Yertai Omirzak
02.03.2026 Мұражай өте керемет,аңыз адамның үйіне бір саяхаттап келдік. Мұражай қызметкерлеріне алғысымыз шексіз !!!!
Жылы пікіріңізге көп рахмет🤗
Aitolkyn 🤍
Тамаша музей! Сыныптастарымызбен барып,көптеген қызықты ақпараттар мен сол заманғы аспаптар,ыдыс,Нұрғиса Тілендиевтың минералды тастар коллекциясы секілді ғажап заттарды көрдік! Экскурсовод Қарлығаш апай бәрін анық әрі қызық түсіндірді! Рахмет🫶🏻🩷
19 марта 2026, официальный ответ
Керемет пікіріңізге көп рақмет! 🩷 Қуаныштымыз, сіздерге ұнағанына! Әрдайым күтеміз 🫶🏻
Айгерим Мурат
Очень приятная девушка экскурсовод. Всем советую посетить музей
Рахмет😍🤗
Ulpaqyz 🤍 Sakeen
Көптен бері мұражайларға баруды ойлап жүр едім. Бүгін Нұрғиса Тілендиевтің мемориалдық мұражайына жолым түсті. Экскурсиямен алыңыздар. Экскурсия өте қызықты әрі ерекше әсер қалдырды.Мұражай қызметкерлері Толғанай мен Қарлығашқа көп рақмет! Кәсібилігі мен жылы қарым-қатынасы қызығушылығымды арттырды. Осындай өз ісінің шебер мамандарының бар екені қуантады.💕🥹
30 января 2026, официальный ответ
Жылы пікіріңізге көп рахмет😊.
Nata Pilipenko
Выражаем благодарность работникам Музея , в частности экскурсоводу Карлыгаш! Благодарим Вас за замечательную экскурсию в музее Н. Тлендиева! Ваш увлекательный и профессиональный рассказ помог нам глубже узнать и почувствовать творчество великого композитора и дирижёра. Отдельное спасибо за то, что экскурсия проводилась и на казахском , и на русском языке — это сделало её ещё более доступной и комфортной. С большим удовольствием будем вспоминать этот визит и рекомендовать посещение Музея . С уважением группа из ЦАДов г. Алматы
Aigerim Assilova
Мне не понравилось отношение сотрудницы . Спрашивает у вас инсульт . Потом говорит вы с России казахи. Я говорю нет конечно. Говорили на казахском языке. Зачем спрашивать личные вещи . Не понимаю ( Сам музей и другая сотрудница оставили за собой очень хорошие впечатления. Знать что такой композитор любил нас казахов и все творчество посвятил чтобы поднимать наш казахский дух. Благодарю Бога за таких людей 🙏🙏🙏
ЕА
Еркемай Ахметова
Бүгін көрісу(14.01.26) күнінде осы Нұрғиса атамыздың музейінде қонақта болдық . Музей қызметкерлері және музей іші өте керемет ,жылы атмосфера 😍. Эксурсия жасаған Толғанай , Мөлдір ханымдарға алғысымыз шексіз . Құнды ақпараттарымен бөлісіп , Нұрғиса атамыз жайлы біз біле бермейтін тың деректермен бөлісті! Келіңіздер , көріңіздер , тарихымызды біліп жүрейік !Маған қатты ұнаған музей қызметкерлерімен Құстар әнін жанды дауыста шырқау болды !
14 марта 2026, официальный ответ
Жылы лебізіңізге үлкен рақмет! Сіздерге экскурсия ұнап, музей атмосферасын сезіне алғандарыңыз үшін…
HACA Dmitry
Мен Нургиса Тлендиев мемориалды музейіне барып келдім. Музей өте қызықты әрі танымдық болды. Мұнда композитордың жеке заттары, фотосуреттері, құжаттары және музыкалық аспаптары қойылған. Музейді аралау барысында мен Нұрғиса Тілендиевтің қазақ музыкасына қосқан үлкен үлесі туралы көп жаңа ақпарат білдім. Музейдің атмосферасы өте тыныш әрі ерекше әсер қалдырады. Бұл жерге келгеніме өте қуаныштымын. Менің ойымша, бұл музейді Қазақстанның тарихы мен мәдениетіне қызығатын әр адам міндетті түрде көруі керек. 🎶
Пікір қалдырғаныңызға көп рахмет🤗
АЖ
Арайлым Жолдасбекова
Өте әсерлі мұражай😍. Экскурсовод Толғанай ханымға көп көп рақмет! Барлық ақпаратпен бөлісіп, Нұрғиса Тілендиевтің өмірбаянымен таныстырып, тіпті домбыра мен рояльда күй мен өлеңің ойнап берді👏. Өнеріне тәнті болдық! Бұрың соңды еш жерде көрмедім🔥. Міндетті түрде баруға кеңес беремін🔝
Пікіріңізге рахмет😍🤗. Музейдің ұнағанына қуаныштымыз✨
Alisher Sadykov
Өте жақсы музей. Энтузиасттар мен жанашырлардың ерең еңбегі көрініп тұр. Атамыздың өмірі мен жетістіктері жайлы таныстырған Толғанайға рахмет. Мұражайдың фишкасы да мықты, соңынан өлең айту деген. Рахмет үлкен. Істеріңізге сәттілік
Жылы пікіріңізге көп рахмет😍🤗
G Ubaidullaeva
Керемет😍
Жақсылық Бектібай
Ремонттан кейін өте керемет музей!😍 Өте қатты ұнады бәрі! Осы музейде жұмыс істейтін ұжымға тек сәттілік,бақыт тілеймін! Әсіресе Толғанай деген ханымға. Музейді таныстырып,бірге ән айттық😍👏
Ұнағанына қуаныштымыз🤗 пікіріңізге рахмет😊
AN
Altyngul Nazarova
Қазақтың бір туар азаматы Нұрғиса Тілендиевтің музейінде болғаныма өте қуаныштымын! Толғанайға көп көп рахмет! Әрі музыкант, әрі ұлы тұлғаның өмірі мен шығармашылығын керемет айта білді! Ұрпақтар сабақтастығы жалғаса бергей!
Пікіріңізге көп рахмет🤗
Ayanur K
Керемет атмосфера. Экскурсоводтар өте білікті әрі өнерлі. Музыкалық сүйемелдеу, домбырамен күй тартып, ән айту экскурсияға ерекшелік сыйлады👏
Orken 19📍
😍😍
БК
Бумбара Картофель
Обязательно сходите! Must-see place! 必看景點
Асема Кужакулова
Қызметкерлер өте сыпайы, жылы қарсы алады 🤍
КТ
Каракат Турганбай
Күшті, барындар
Arman Kalambaev
Өте керемет жер барғаныма өкінбеспін
17 февраля 2026, официальный ответ
Ұнағанына қуаныштымыз🤗
Hiwaz ??
Музей ғажап, гидке ерекше рақмет, экскурсияны жақсы жүргізді
Жангир Багыс
советую к посещению любому человеку кто когда либо посещал музыкальную школу отдельный рахмет экскурсоводу Толганай 🔥
Alma Akhmetova
Нұрғиса Тілендиев музейі өте керемет екен😍 Экскурсия ерекше әсер қалдырды. Музей жетекшісі Толғанай ханымға көп-көп рахмет-барлығын өте жоғары деңгейде түсіндіріп берді✨💕 Экскурсия соңында күй мен ән орындап, атмосфераны одан әрі ерекше етті🎵
Асия Бухарбаева
Өте әсерлі экскурсия болды. Барлығын өте қызықты әрі түсінікті түрде таныстырып берген экскурсоводымыз Толғанайға үлкен рақмет! Осындай әсерлі сәттер мен жақсы көңіл күй сыйлағаныңыз үшін алғыс білдіреміз.
Жылы пікіріңізге көп рахмет🤗
Томи Кай
Прекрасный музей😍
Azamat Seid
Очень историческое место, всем советую
Madok
очень прекрасный музей
Akzharkyn Tleuberdi
Очень дружелюбные и талантливые сотрудники 😍🙌🏻
18 марта 2026, официальный ответ
Спасибо большое🤗 Очень приятно слышать такие тёплые слова! 😊
VV
Victoria Victoria
Нужно посещать такие места, можно очень много узнать о выдающихся людях из Казахстана.
Сергей Деркач
Это крутой опыт. Интересный человек, жизнь, очень уютно, а ещё можно послушать кюй в живом исполнении.
НЖ
Несибельды Жумашева
Очень хороший музей посетили сегодня, композитора, дирижёра Нургисы Тлендиева.Уютная квартира- музей,работники музея Акжан и Бакытжан очень добродушно,увлекательно рассказывали про жизнь и творчество композитора,нам было интересно ,а в конце сыграл на домбре. В это время стали подходить и другие посетители. Было классно! Советуем посетить музей,очень интересно было.
ЖС
Жұлдыз Серік
Мне понравился музей.Очень вежливый и добрый персонал.Особенно экскурсовод Қарлығаш.Она нам все подробно рассказала,ответила на все наши вопросы.Рассказала все о Нурғиса Тілендиеве нам все понравтлось.Спасибо персоналу,особенно экскурсоводу Қарлығаш🫰🏻 от 8 класса 18.03.2026
19 марта 2026, официальный ответ
Спасибо за тёплый отзыв! Нам очень приятно 😊 Обязательно передадим ваши слова экскурсоводу Қарлығаш…
ZS
Zhanat Sagyntai
Недавно 15.03.2026 мы впервые с моей мамой посетили музей имени Нургиса Тлендиева и очень были впечатлены! Нас встретила красивая девушка Толганай, ознакомила нас с историей великого композиора Нургиса Тлендиева, провела экскурсию, съиграла нам на домбре, но, самое трогательное для нас было когда мы вместе спели песню “Құстар әні”, прямо в доме композитора, который ее и написал. Незнаю почему, но это было очень трогательно, будто на миг оказались во времени и прикаснулись к истории этих времен. Начиная со входа в музей, с самого подьезда мы увидели деревянные перилы и лесничную площадку и сама квартира композиора сохранена в оригинале, как и в его времена проживание, чувствуется история вокруг. Болшая благодарность! Всем рекомендуем посетить, мы приятно были впечатлены👍👍👍👍
19 марта 2026, официальный ответ
Очень рады, что посещение Музей Нургиса Тлендиева оставило такие тёплые и незабываемые впечатления…
Багашар Акбопе
Кеше мектеп ұжымы болып музейге бардық,керемет,рухани азық алып,тағы бір мәрте қазақ болып туғаныма мақтаныш сезімі кернеп қайттым.Оқушыларды апаруға кеңес беремін.🔥🇰🇿
Пікіріңізге көп рахмет😍🤗
LU
Liana Umyarova
Очень атмосферное место! Рекомендую к посещению. Вежливые и профессиональные экскурсоводы, познавательная экспозиция, интересное местоположение музея в историческом доме.
10 марта 2026, официальный ответ
Спасибо за ваш отзыв и рекомендации! Рады, что вам понравилась атмосфера музея и наша экспозиция. Бу…
Sara .
Жақында осы музейге келдік. Балаларға , оқушыларға тегін екен. Бағалары қолжетімді .Нұрғиса Тілендиевтің шығармашылығын жақсы түсіндіріп берген Толғанайға алғыс айтқым келеді, және домбыраны да керемет ойнайды екен. Құстар әнін бірге аспаптың сүйемелдеуімен орындадық, Өте қатты әсерде қалдым. Келуге тұрарлықтай жер, атмосферасы бөлек…😍
30 января 2026, официальный ответ
Сіздің жылы пікіріңізге рахмет! Балаларға музейіміз ұнағанына өте қуаныштымыз. Келесі жолы да қуана…
НА
Назгуль Алимбаева
Если вы ищете место с особенной энергетикой, обязательно загляните в музей Н. Тлендиева. Это было очень душевное погружение в мир композитора. Нам очень повезло с экскурсоводом. Девушка по имени Толганай настоящий профессионал! Она настолько интересно и грамотно всё рассказывала, что время пролетело незаметно. Но самый трогательный момент был, когда она взяла в руки домбру и сыграла произведение Нургисы Атабаевича . Живой звук в этих стенах пробирает до мурашек. Спасибо руководству за таких талантливых сотрудников. Музею процветания! Обязательно к посещению.
30 января 2026, официальный ответ
Спасибо за такие тёплые слова! 💖 Нам очень приятно, что музей и экскурсия произвели на вас такое вп…
Кукен Адель
Недавно посетили мемориальный музей Н. Тлендиева. Остались в полном восторге от атмосферы и организации экскурсии. Огромное спасибо сотруднице музея Толганай. Очень грамотный, эрудированный и талантливый экскурсовод. Она не только подробно рассказала о жизни и творческом пути композитора, но и мастерски исполнила его кюи на домбре, что позволило нам еще глубже прочувствовать наследие маэстро. Такой профессиональный подход делает поход в музей незабываемым. Рекомендуем всем!
30 января 2026, официальный ответ
Спасибо за ваш отзыв! Рады, что музей и его атмосфера произвели на вас незабываемое впечатление. При…
ЖК
Жанерке Кенжебаева
Көптен бері жоспарлап жүрген Нұрғиса Тілендиевтің музейіне бару бақыты бұйырды. Мұражайдың табалдырығын аттағаннан-ақ өзгеше бір аураны, рухани жылулықты сезінесің. Керемет атмосфера! Музей қызметкері Толғанайға үлкен рақмет, барлығын керемет түсіндіріп қана қоймай, күй тартып, ән айтып берді. Композитор әлемін жаңаша ашқандай болдым. Міндетті түрде келіңіздер, өкінбейсіздер.❤️
30 января 2026, официальный ответ
Рахмет сізге! Музейдің атмосферасы ұнап, композитордың әлемін сезінгеніңізге өте қуаныштымыз.
KS
Kerimshe Sabit
Ұлы адамның да үйі де керемет болады ғой 👍🏻👍🏻👍🏻
Ramazan Oskenbay
Слуги странные
Almat Abdizeinel
Күшті
M0
Muhasransk 033
Музей өте қызық,жақсы сезім алып қайттым гидтарыда жақсы түсіндіріп берді
Арлан Бахытжан
Хороший музей.Советую
Евгения Платунова
Клас супер
Алия Тлеуханова
Бәрі ұнады😍
НА
Нурила Алибаева
Музейге барып ерекше сезімде болдым,рухани азық алдым, Мөлдір қыз өте жақсы мәлімет берді,түсіндірді.Барыңыздар көріңіздер. Дариға анамыз ға басымды ием сондай ұқыпты сақтаған дүниелерін ыдыс аяқтары көздің жауын алады бүлінбей керемет сақталған.
Аким Таскул
Өте керемет. Осындай тарихи жерлер көп болсын. Музей қызметшілеріне рақмет. Барлығын түсінікті етіп жеткізді.
Zhansaya Baltabayeva
Отличное место для тех, кто ценит красоту и любит учиться новому!
Kamila Yeleussizova
Керемет музей! Экспонаттардың бәрі жақсы күйде сақталған. Экскурсиядан және экскурсоводтан жақсы әсер алып қайттық, үлкен рақмет!
AT
очень хороший музей. рада была узнать новую информацию об известном композиторе. советую к посещению. отдельное спасибо сотруднице за интересный рассказ!